Meest beantwoorde vragen

Hoe kan ik zakelijk rijden met lage bijtelling?

Om zakelijk te rijden met een lage bijtelling kunt u het onderstaande overwegen:

Check de bijtellingspercentages: Het bijtellingspercentage wordt jaarlijks vastgesteld en kan variëren. Houd de bijtellingspercentages in de gaten en kies een auto met een bijtellingspercentage dat op dat moment gunstig is. Over het algemeen geldt dit alleen voor volledig elektrische auto’s.

Lease een youngtimer: Voor auto’s ouder dan 15 jaar geldt een bijtellingsregeling op basis van de waarde in het economisch verkeer in plaats van de cataloguswaarde. In sommige gevallen kan het leasen van een youngtimer voordelig zijn wat betreft de bijtelling.

Maak privékilometers in eigen auto: Als u naast uw zakelijke auto ook een privé auto hebt, kun u ervoor kiezen om met uw privé auto de privé kilometers te rijden. Op deze manier hoeft u geen bijtelling te betalen voor uw zakelijke auto.

Beperk het privégebruik: Hoe meer u de zakelijke auto alleen voor zakelijke doeleinden gebruikt, hoe lager de bijtelling zal zijn. Houd een rittenadministratie bij en zorg ervoor dat het privégebruik onder de 500 kilometer per jaar blijft.