Meest beantwoorde vragen

Kan ik zakelijk financieren zonder aanbetaling?

Het is mogelijk om zonder aanbetaling een financial lease aan te gaan, echter is dit afhankelijk van een aantal factoren. De kredietverstrekkers kunnen de onderstaande factoren in overweging nemen bij het bepalen of ze een aanbetaling vereisen. 

Kredietwaardigheid: De kredietverstrekker zal de kredietwaardigheid van de onderneming beoordelen. Dit omvat onder andere de financiële gezondheid, het bedrijfsresultaat, de cashflow en de stabiliteit van het bedrijf. Als de kredietverstrekker van mening is dat het risico op wanbetaling hoog is, kan een aanbetaling worden gevraagd om het risico te verkleinen.

Bedrag van de lening: Het geleende bedrag kan van invloed zijn op het besluit van de kredietverstrekker om al dan niet een aanbetaling te vragen. Bij sommige leningen kan een aanbetaling helpen om het risico voor de kredietverstrekker te verminderen.

Onderpand: Als er sprake is van een zakelijke lening met onderpand, zoals een bedrijfsmiddel of vastgoed, kan de kredietverstrekker een aanbetaling vereisen om een deel van de waarde van het onderpand te dekken. Dit biedt extra zekerheid voor de kredietverstrekker in het geval van wanbetaling.

Looptijd van de lening: De looptijd van de lening kan ook van invloed zijn. Bij langlopende leningen kan een kredietverstrekker een aanbetaling vragen om de initiële kosten te dekken en het risico te verkleinen gedurende de gehele looptijd.

Branche specifieke factoren: In bepaalde branches of sectoren kunnen er specifieke risico’s of uitdagingen zijn die van invloed kunnen zijn op het besluit van de kredietverstrekker. Bijvoorbeeld bij starters of ondernemingen in een risicovolle branche kan een aanbetaling als extra bescherming worden gevraagd.